„Поздравления“

Отдавна беше време за благодарности към всички ценни хора, които помогнаха и продължават да помагат на нас и фермата ни, както и на сайтовете ни. Надявам се техния ред за истински благодарности да дойде скоро. Тази статия е за други… „хора“.

В статията „Полезни контакти“ писах за уважението към държавните и общински служители. Все още повечето от тях се опитват и успяват да бъдат човеци и да вършат работата си, слава Богу. За съжаление и лъжица катран може да развали каца с мед…

Поздравявам малоумника от служба „Кадастър“ в гр. Монтана, който срещу скромната такса от 30лв. вече беше отворил скицата на монитора си и ми заяви, че ако я разпечати на принтера по-скоро от тридневния срок, „компютъра ще му се кара“. Update: Оказа се, че служителите не са виновни, наистина „ръководството“ ги следи да не издават документи по-рано от крайния срок. WTF?!?! Искрено се извинявам се за обидната квалификация към човека, не допусках че може да съществува подобно нещо.

Поздравявам двете сладурани от „Агенция по вписванията – имотен регистър“ в гр. Монтана, които срещу скромната сума от 50лв. за осемчасова „експресна“ услуга „разпечатване на удостоверение за тежести“ размотаваха мен и мои представители четири дни и накрая приеха първоначално приготвените документи. Според същите „гении“ няма проблем за нотариален акт от 1970г. да пише в удостоверението 1870г., кво са сто години разлика. Ако искаш правилно удостоверение, чакай още четири дни. Достатъчно е човек да постои два часа (цялото им работно време) пред офиса им, за да види поне 20 човека, които излизат плачейки или псувайки. Кой ли им е началник на тия? Сериозно, кой им е началник на тия, мога за ден да събера сто жалби срещу тия двете!

Поздравявам и НАП, според които ако си плащал три години поред десетки хиляди левове за ДДС и им се е скапала системата, няма проблем да ти кажат, че не си платил и стотинка, пък ти ако искаш доказвай, че нямаш сестра. Да, ще го докажа, ама това коства време и похабени нерви.

Поздравявам и този „експерт“ от МЗХ (или който и да е отговорен за това), според когото равен като тепсия окосен терен без нито едно храстче (и никога не е имало) е „недопустими за подпомагане поради непочистване на нежелана растителност площи“. После се оказа, че било „техническа грешка – грешно разтълкувана самолетна снимка“. Тази грешчица ми струва дотук 20 хиляди лева неустойки, „експерте“. Мислиш, че ги копая ли? Ела ти да копаеш пари от животновъдство! Заради тебе ме нарекоха едва ли не най-големия измамник в държавата! Заради такива като тебе банките в България третират вземанията от субсидии като „високорискови“ и ни дерат с най-високите в света лихви от 14-15% в евро.

Поздравявам и всички досегашни, настоящи и бъдещи управници, според които няма нищо ненормално в това да плащаме данъци за всичките им държавни институции, но ако ни е нужно да ни разпечатат едно листче хартия, да трябва да плащаме допълнителни безумни такси за това. И още нещо – пичове, „седемдневен срок“ за справка е понятие от преди 1980-та година, когато служителите е трябвало да ровят в тонове бумаги и да преписват всичко на пишеща машина!

Поздравявам и тези, които отговарят за състоянието на пътищата, и кожодерите от „системата за производство и дистрибуция на горива“, и камикадзетата по пътищата, и корумпираните катаджии, които не спират камикадзетата по пътищата. Поздравявам и тези „колеги“ – „фермери-тарикати“, заради чиято простотия и лакомия на никой вече не му пука, че и съвестните земеделци били изгорели с едни пари.

До всички поздравени:

Абе сладури, ако почна и аз да правя като вас, нали утре вие и вашите деца ще се тръшнете от болести и зарази от моите продукти бе?!?! Нали утре и аз ще стана камикадзе по пътя и ще затрия някой живот бе (може и вашия)?!?! Нали ако спра да ви търся скъпоценните справчици и спра да си плащам скъпоценните данъчета, точно вие ще умрете от глад бе?!?! Накъде сте тръгнали бе сладури? Колко мислите, че може да издържи един човек преди да „обърне страницата“?

Е няма да стане, няма да съм като вас. Навсякъде около вас работят и свестни хора, а вие сте обречени на изчезване, но още не сте го осъзнали. За вашата „службица“ чакат къде-къде по-кадърни и желаещи да работят хора. Аз съм бил началник, назначавал съм и „свои хора“ и мога да ви гарантирам, че сте „човек на голям човек“ точно до първата ви издънка, не повече… Издънихте се, айде чао!

Реклами
Публикувано на Разни. Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to „Поздравления“

 1. михаилов каза:

  НИЩО НОВО ПОД СЛЬНЦЕТО. ТОВА ВЕЧЕ НИ Е ЕЖЕДНЕВИЕ. ВАЖНОТО Е ,ЧЕ ИМАШ ВЯРА И НЕ СИ ПОСЛЕДНИЯ МОХИКАН ИЛИ ДОН КИХОТ. НО БИХ ПОСТАВИЛ ВЬПРОСА -ОСВНЕН ТАЗИ ВЯРА И БОРБЕНОСТ ДА СТАНЕМ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, НАПРАВИ ЛИ НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ ТОВА. ЗАЩОТО АКО ДНЕС САМО ПИШЕМ И ВЯРВАМЕ САМО В БЬДЕЩЕТО ,А НЕ ДЕЙСТВАМЕ ,ТО ЩЕ ДОИДЕ , НО СЛЕД МНОГО ВРЕМЕ . СЛЕД МНОГО ЗАГРОБЕНИ МЕЧТИ ИЛИ ПО РОБСКИ РЕАЛИЗИРАНИ ТАКИВА. УНИЩОЖИ ТЕЗИ ЖАЛКИ ПИСАРУШКИ.

  • linbul каза:

   Благодаря ти за коментара и подкрепата!
   Не съм никакъв Дон Кихот.
   Вяра нямам, освен в себе си и семейството ми. Понякога вярвам в здравия разум и в спазването на правилата. За останалото грижа имат адвокатите ми.

 2. gorskiq каза:

  Положението при нас е същото! (голямя издънка направиха с този легитимен слой)
  Имам колеги (занимават се повечето с овце), които са напълно извън л.с., а са кандидатсвали и за агро-екология. Единственото решение е да се пише и то много, поне до 3 инстанции, жалби, писма, молби, кой каквото иска.
  Трябва да се даде гластност на това огромно недоразумение. Според мен в правно отношение е абсолютно неиздържана тази причина, изтъкната от ДФЗ, за да се оправдае неизплащане на полагащата се субсидия.
  Ако си мълчим, никой няма да знае, че сме живи!

  • linbul каза:

   Ако разбереш само частица от мащаба на кашата, ще се побъркаш.
   Ако колегите ти са с чисти терени и са в правото си, ще се оправят. Препоръчай им да трупат документи за загуби, крайно време е да се почне да се носи отговорност в тая държава. Да видиш радостни адвокати е малко стряскаща гледка, но пък е успокояващо за бъдещето…
   На мен лично ми е интересно как заспиват тези, които с лека ръка се опитаха да затрият живота на хиляди фермери. Ако са го направили наистина „погрешка“, мога само да ги съжалявам…

 3. Зорлен ще ни накарат да станем престъпници!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s