За нас

Това е блог на Български език, посветен на говедовъдството като цяло и развитието на нашата ферма и бъдещите ни проекти в частност.

За контакти пишете на мейл bgcattle@gmail.com

Поздрави!

Advertisements

5 Responses to За нас

 1. Мартин Йонков каза:

  поздравявам Ви за интересния блог, имам едно предложение – ако може сложете снимки на ферми за месодаини крави по света, местата където обитават и особено през зимния период, а може и да са от България,
  Иска ми се да има точни примери на начин на развитие на една ферма (действителен случай).
  Пуснете някоя снимка и на Вашата ферма!
  Благодаря ви!

  • linbul каза:

   Благодаря за поздравите!
   По отношение на снимките – по принцип ползването на лични снимки на чужди ферми от форумите и личните им страници е малко проблематично – пускаш запитване за разрешение, чакаш отговор… Алтернативата е да се ровя в публичните сървъри като photobucket (което всеки може да направи за себе си). Досега публикуваните снимки са (предимно) от сайтове на учебни заведения, където е малко по-просто ползването…
   Нашата ферма в момента не е много за снимка (приемете този отговор). Надявам се това скоро да се промени…
   И последно – блогът не е подробно упътване, което да замести всички други информационни източници. Не вярвам да искате да си построите къща по снимка и без архитект-проектант и подробен план (колкото и да ви се свиди хонорара му). Тук давам само общи насоки за тези, които смятат говедовъдството просто като „крави пасат в полето“.
   По-нататък ще има и съвети по изграждането на оборите (или заместителите им) и по управлението на месодайна ферма.
   Ако имате нужда от спешен съвет за предстоящата зима, просто си задайте въпроса. В момента започваме експеримент в нашата ферма по отношение на зимуването на открито, ще опиша резултатите след приключването му.

   • Мартин Йонков каза:

    Благодаря за изчерпателния отговор, малко по късно във времето ще имам точни и конкретни въпроси. Засега събирам информация, за да знам точно какво ще правя и дали ваобще си заслужава да го правя. :)…. Надявам се да не стана непоносим досадник с въпросите си !

 2. burgundec каза:

  прочетох за абердин ангуса. толкова подробно и увлекателно.ако съм сега студент и имам подобен учебник ще си взема изпита с шест. подобно писание може да се немери в учебниците на професор петко иванов. скоро си купих една книжка месодайно говедовъдство от митко владов. оказа се ,че е най-обикновен учебник за селскостопанските техникуми- по моя преценка. абсолютно нищо в повече от това което знаем за месодайното говедовъдство. така,че това е потвърждение , че феодалните старци са на всички нива в науката ни. смятам да напиша на редакцията за това и да препоръчам твоя блок, но само ако ти се съгласиш. преди няколко години издавах единственото-първото и засега последно списание за зайците в новото време в което живеем. и там публикувах материали от едно книжле писано през 1941г. имаше по-голям ефект от учебник. така,че продължавай да пишеш- просто беднати е фантазията какво ценно нещо правиш в момента за месодайното говедовъдство. има и още какво да се желае но ще ти кажа като прочета всичко още веднъж.

 3. burgundec каза:

  забравих да ти пиша- в този учебник дословно пише-графство абърдиин-се характеризира с хълмисти терени,гъсти гори,с добри псища и морск влажен климат, богата тревна вастителност за паша и сено.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s